Lócs község Magyar Falu
  • 2020. október 21.
  • Orsolya
FőoldalPályázatokElnyert pályázatokTormásliget- Iklanberény- Lócs és Halogy és Daraboshegy...

Tormásliget- Iklanberény- Lócs és Halogy és Daraboshegy települések vízminőség javítása

2019. szeptember 30.
Kiíró: Széchenyi 2020Pályázat száma: KEHOP-2.1.2-15-2016-00009
Tormásliget- Iklanberény- Lócs és Halogy és Daraboshegy települések vízminőség javítása
Tormásliget Község Önkormányzata, valamint négy további konzorciumi tag - köztük Lócs Községi Önkormányzat - 170,73 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Tormásliget- Iklanberény- Lócs és Halogy és Daraboshegy települések vízminőség javítása projekt megvalósítására. Ebből a támogatásból Lócs Községi Önkormányzatra jutó rész 25 365 356 Ft.

A beruházás összesen 189,7 millió forintból valósult meg, amit 90%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszírozott. A projekt támogatási összegéből Tormásliget, Daraboshegy, Halogy, Iklanberény és Lócs községek részesültek az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A tormásligeti vízellátó rendszer Tormásliget, Iklanberény és Lócs településeket látja el, míg Halogy és Daraboshegy községek ivóvízellátását a halogyi vízműtelep területén üzemelő két darab mélyfúrású kút biztosítja. Mindkét vízellátó rendszer vízbázisa nem szolgáltatott egészséges ivóvizet, mivel a vízellátást biztosító kutak arzén, vas és mangán tekintetében nem feleltek meg az előírt paramétereknek. Ezen okból a projekt során az elavult és bizonytalanul, valamint gazdaságtalanul működő gépéket és berendezéseket cserélték ki.

„Tormásliget- Iklanberény- Lócs és Halogy és Daraboshegy települések vízminőség javítása program" című projekt elszámolható összköltsége 189 699 997 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 170 729 998 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású. A projekt a megvalósításával hozzájárul Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez.

A kivitelezési munkák 2019. augusztusáig tartottak, amelyet követően a projekt lezárására 2019. szeptemberében került sor, a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal Dísztermében összehívott zárórendezvény keretében.

Vissza

Fotók

fel