Lócs község Magyar Falu
  • 2020. október 21.
  • Orsolya
FőoldalPályázatokElnyert pályázatokMagyar Falu Program 2019 - Orvosi eszköz

Magyar Falu Program 2019 - Orvosi eszköz

2020. április 13.
Kiíró: MiniszterelnökségPályázat száma: MFP-AEE/2019
Magyar Falu Program 2019 - Orvosi eszköz
A Kormány 2019 tavaszán indította útjára a Magyar Falu Programot, melynek keretében az 5000 fő alatti települések juthatnak pályázati támogatásokhoz különböző témákra, célterületekre, így például orvosi rendelő felújításra, építésre, orvosi eszközök beszerzésére, út- és járdafelújításra, építésre, szolgálati lakások, közösségi terek felújítására, temetőfejlesztésre, falubusz beszerzésére, közterület karbantartó eszközökre. A program célja, hogy a kistelepülések élhetőbbé váljanak, ezáltal növelve a népességmegtartó erejüket, a fiatalok helyben maradását, továbbá a helyi identitás, kohézió erősítését célozza.

Lócs Községi Önkormányzat 2 571 466 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Magyar Falu Program 2019-es pályázati kiírásán az Orvosi eszközök alprogramban, melynek keretében Dr. Bencsik István háziorvos javaslatára a Lócsi orvosi rendelőt az alapellátást szolgáló, modern eszközökkel szerelhettük fel. Többek között műszerasztal, műszer- és gyógyszerszekrény, látásvizsgáló tábla és könyv, fonendoszkóp, otoszkóp, farkafecskendő, EKG, boka-kar index mérő, vérnyomásmérő, vércukormérő, személyi mérleg, laringeális maszk és tubus, különböző kisebb eszközök, anatómiai poszterek, valamint egy notebook és egy nyomtató, a váróterembe összefűzött műanyag székek kerültek beszerzésre. Az eszközöket a Rextra Kereskedelmi Kft. Szombathelyi Irodája szállította, a projekt 2020. április 9-én megvalósult. A rendelő igazán komfortossá, jól felszereltté vált, a modern eszközök hozzájárulnak a magasabb színvonalú ellátás biztosításához helyben. Jelentősen megkönnyítik a doktor munkáját, hiszen nem kell az eszközöket vagy a notebookot a központi rendelőből magával hoznia minden egyes rendelésre. Reméljük, hogy a fejlesztésnek köszönhetően magasabb arányú lesz a helyi ellátás igénybevétele, és a lakosság elégedettsége is.
Köszönettel tartozunk a Magyar Falu Programért felelős kormánybiztos úrnak, Gyopáros Alpárnak, amiért támogatásra érdemesnek ítélte pályázatunkat, illetve Ágh Péter országgyűlési képviselő úrnak a közbenjárásért, és a Rextra Kft. részéről Melegné Szabó Enikő üzletvezetőnek, aki a korona vírus okozta rendkívüli helyzetben is fáradhatatlanul szervezte az eszközök beszerzését.
Az új orvosi eszközök átadó ünnepségét 2020. május 1-jére tervezte az önkormányzat, de a vírushelyzet okán elhalasztottuk egy későbbi időpontra.

Vissza

Fotók

fel