Lócs község Magyar Falu
  • 2020. október 21.
  • Orsolya
FőoldalPályázatokElnyert pályázatokMagyar Falu Program 2019 - Járdafelújítás

Magyar Falu Program 2019 - Járdafelújítás

2020. április 13.
Kiíró: MiniszterelnökségPályázat száma: MFP-BJA/2019
Magyar Falu Program 2019 - Járdafelújítás
A Kormány 2019 tavaszán indította útjára a Magyar Falu Programot, mely az 5000 fő alatti települések fejlesztését, élhetőbbé válását célozza meg pályázati lehetőségeivel.

Lócs Községi Önkormányzat 1 410 179 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Magyar Falu Program 2019-es pályázati kiírásán a Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása című alprogramban, melynek keretében a Petőfi utca páratlan oldali járdája kerül felújításra. A projekt megvalósításának fizikai befejezése 2020. december 31-ig megtörténik. A beszerzési eljárás során a sárvári TIA 2002 Kft. lett a nyertes ajánlattevő. A munkálatok a meglévő járdafelület megtisztításával, gyomtalanításával kezdődnek, mely társadalmi munka bevonásával valósul meg. Majd a meglévő felületen a lokális hibák javítását, kellősítést végez a kivitelező bitumen emulzióval, ezt követően AC-8 jelű aszfaltból, átlag 5 cm vastag réteget húz rá, finisherrel, illetve kézzel bedolgozva. Végül egy oldalon humuszos anyagból padka készül.

Az Önkormányzat számára fontos, hogy az itt élők és az idelátogató vendégek, rokonok biztonságosan tudjanak közlekedni a település járdáin, a gyermekek kismotorral, biciklivel se akadjanak el. A Petőfi utca páros oldali járdáját egy 2018-as pályázati támogatással már sikerült felújítani. Bízunk benne, hogy a fejlesztés minőségi javulást eredményez és hozzájárul kistelepülésünk jobb élhetőségéhez.

 

A képeken a felújítás előtti állapot látható. 

Vissza

Fotók

fel