Lócs község Magyar Falu
  • 2020. október 22.
  • Előd
FőoldalPályázatokElnyert pályázatokHelyi identitás és kohézió erősítése Csepreg...

Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében

2019. április 14.
Kiíró: Széchenyi 2020Pályázat száma: TOP-5.3.1.-16-VS1-2018-00007
Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében

A Széchenyi 2020 program keretében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán a helyi identitástudat és kohézió erősítésére 45 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 2019. januárjában a négy konzorciumi tag, Csepreg Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető, és a Csepreghez társult települések: Lócs, Tormásliget, Tömörd Községek Önkormányzatai, mint konzorciumi tagok. A támogatás 100%-os intenzitású, önerőt nem kell biztosítani hozzá. Ebből a támogatásból Lócs Község programjaira 2,5 millió forint támogatás jut, melyet a projektterv szerint 4 év alatt költ el.

A projekt célja a települések nagyrendezvényeikhez kapcsolódóan közösségerősítő, helyi értékeket, hagyományokat bemutató rendezvények szervezése és megvalósítása. Az önkormányzatok közösségi akciókat szervezenek, információs kampányba fognak a helyi értékekek megismertetéséért, de kiemelten kezelik a közlekedésbiztonsági programokat is. Képzéseket, szemléletformáló rendezvényeket, közös tanulmányutakat szerveznek, közösségi műhelyeket és fórumokat tartanak. Lócs Község esetében a legtöbb program a falunapokon valósul meg.

A projekt nyitórendezvényét 2019. januárjában tartották a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal Dísztermében, melyen tiszteltét tette Ágh Péter országgyűlési képviselő is. A sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Csepreg élhető kisváros, fejlődése által a térsége is erősödik. Fontos cél, hogy az ilyen kistelepüléseken élők is büszkék legyenek a falujukra, otthonnak érezzék azt a helyet, ahol élnek, ebben rejlik a népességmegtartó ereje egy kistelepülésnek. A jövőjük záloga, hogy identitásérzetük, közösségi létük erősödjön.

A projekt 2022-ben zárul.

Vissza
fel