Lócs község Magyar Falu
  • 2021. március 5.
  • Adorján
FőoldalPályázatokElnyert pályázatok

Elnyert pályázatok

VP - Helyi Értékleltár projekt
VP6-19.2.1-90-Ö.1-17
A Vidékfejlesztési Program keretén belül az UTIRO Térségfejlesztő Egyesület működési területére meghirdetett VP6-19.2.1-90-Ö.1-17 kódszámú, UTIRO Térségfejlesztő Egyesület – Települések helyi definiált értékleltárának elkészítését és dokumentálását segítő intézkedés című felhívásra 2018. február 28-án pályázatot nyújtott be Lócs Községi Önkormányzat. A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága 2019. novemberében támogatásra alkalmasnak minősítette a kérelmet, így Önkormányzatunk 926 996 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás mértéke 90%-os. A projekt megvalósításra 6 hónap áll rendelkezésre. A projekt célja a helyi értékleltár létrehozása, amely olyan helyi természeti kincseket, épített örökséget, hagyományokat, szokásokat, kézműves termékeket, gasztronómiai specialitásokat definiál és gyűjt össze, amelyek eddig szélesebb körben nem voltak ismertek, de a lócsiak egyedinek, megőrzésre, továbbörökítésre érdemesnek tartanak. Cél ezek publikálása szélesebb közönség felé, mely által a közösségi és gazdasági erőforrások megismerhetővé válnak, és más jövőbeli projektek alapját képezhetik. A helyi értékek feltárása az egész lakosságot érintő feladat, 30 db kérdőív kitöltése és legalább 2 lakossági fórum összehívása tervezett. Majd az összegyűjtött helyi értékeket bemutató, népszerűsítő rendezvénnyel zárul a projekt, mely erősíti a helyben maradás érzését, a helyi identitást és kohéziót. A projekt megvalósítására irányuló beszerzési eljárást a szombathelyi BFH Európa Kft. nyerte meg.
2020. április 13.
Magyar Falu Program 2019 - Járdafelújítás
MFP-BJA/2019
A Kormány 2019 tavaszán indította útjára a Magyar Falu Programot, mely az 5000 fő alatti települések fejlesztését, élhetőbbé válását célozza meg pályázati lehetőségeivel.
2020. április 13.
Magyar Falu Program 2019 - Orvosi eszköz
MFP-AEE/2019
A Kormány 2019 tavaszán indította útjára a Magyar Falu Programot, melynek keretében az 5000 fő alatti települések juthatnak pályázati támogatásokhoz különböző témákra, célterületekre, így például orvosi rendelő felújításra, építésre, orvosi eszközök beszerzésére, út- és járdafelújításra, építésre, szolgálati lakások, közösségi terek felújítására, temetőfejlesztésre, falubusz beszerzésére, közterület karbantartó eszközökre. A program célja, hogy a kistelepülések élhetőbbé váljanak, ezáltal növelve a népességmegtartó erejüket, a fiatalok helyben maradását, továbbá a helyi identitás, kohézió erősítését célozza.
2020. április 13.
fel