Pályázatok
Lócs község Magyar Falu
  • 2024. április 19.
  • Emma
FőoldalHírek"Nyitunk!"

"Nyitunk!"

2021. május 13 csütörtök, 12:13
Szerző: Lócs Községi ÖnkormányzatForrás: Nemzeti Művelődési Intézet

A Nemzeti Művelődési Intézet tizennégy magyarországi agóra részvételével, valamint az akcióhoz kapcsolódó közel ezer közművelődési intézménnyel 2021. május 15-én 10:00 órától országos közművelődési megnyitó eseménysorozatot valósít meg.

Május 15-én 10 órától – a közművelődési helyszínek újranyitásának alkalmából – a Nemzeti Művelődési Intézet tizennégy magyarországi agórával együttműködve országos megnyitó eseménysorozatot hirdet. A közös akció központi eseménye egy, a magyarországi agórahálózatot bemutató rollup-kiállítás, mely 15 egymással megegyező példányban készült el, és az ország 15 pontján egy időben nyílik meg.

A figyelemfelkeltő megnyitósorozatot a meghirdető intézmény minden csatlakozni kívánó közművelődési intézményre és közösségi színtérre kiterjesztette. A helyszínek a Nemzeti Művelődési Intézet által 1000 példányban elkészített NYITUNK feliratú molinót igényelhetnek, ennek kihelyezésével az intézmények és a színterek az országos megnyitóhoz való csatlakozásukat fejezhetik ki.

Az akció sikerét mutatja, hogy alig huszonnégy óra alatt közel 400 közművelődési helyszín élt a lehetőséggel, és igényelte a „NYITUNK” feliratú molinót, majd az azt követő négy nap alatt az 1000 darab figyelemfelkeltő molinó minden példánya el is fogyott.

A kiállításmegnyitót megelőzően Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője köszönti a résztvevőket.

A kiállításmegnyitót követően helyszínenként egyedi kulturális bemutatókkal, produkciókkal folytatódik az országos kulturális kapunyitogató program.

A kapunyitogató programhoz a lócsi közösségi színtér is csatlakozott, nálunk május 15-én közösségi viráosztásra, virágültetésre és az online helytörténeti kvíz eredményhirdetésére várunk szeretettel.

A tervezett járdafestés az időjárási körülményke miatt elmarad, és a tábortűz is az időjárás függvényében alakul.

Vissza
fel