Pályázatok
Lócs község Magyar Falu
  • 2024. június 15.
  • Jolán
FőoldalHírekMókusodúk készültek az Egyesület pályázati programja...

Mókusodúk készültek az Egyesület pályázati programja keretében

2021. október 28 csütörtök, 12:50
Szerző: Rózsafalu Civil EgyesületForrás: Rózsafalu Civil Egyesület
Mókusodúk készültek az Egyesület pályázati programja keretében

A Rózsafalu Civil Egyesület a 2020. évi Tesco „Ön választ, mi segítünk” programján 250.000,- Ft támogatásban részesült a Mókusodú program és rózsakapuk Lócson című projektjére, melynek megvalósítása október 25-én zárult a mókusodúk barkácsolásával és kihelyezésével.

 

A rózsákat és rózsakapukat már tavasszal telepítettük. A projekt keretében szeptemberben Kutschi Péter, az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmi terület-felügyelője tartott előadást a szép számú érdeklődő közönség számára a lócsi kultúrházban. Megtudtuk, hogyan telelnek át a közönséges európai mókusok, milyen magasra kell helyezni számukra az odút, és azt is, hogy ki tudják válogatni az eleség közül a rosszat. Az előadás anyagából készítettünk egy információs kiadványt a gyerekek és szüleik számára. Továbbá 20 „D” típusú odút, köztük 4 mókusetetőt készítettünk fenyőfából, az odvak lapjait Reiber Lajos és Reiber Csaba asztalosmesterek előre kiszabták, levágták, így az őszi szünetben összehívott foglalkozáson már csak csavarozni kellett a mókuslakokat. A gyerekek által szorgosan gyűjtögetett makkal, vadgesztenyével, dióval, fenyőtobozzal megtöltötték az etetőket, az odvakra pedig felírták a nevüket, így mindenki megtalálja a sajátját, és nyomon követheti a sorsát. A mókuslakok kihelyezésében Mészáros László volt a bátor segítségünk, aki létráról felfúrta őket a fákra. Örömünkre szolgál, hogy a gyerekek nagyon élvezték a barkácsolást, és odafigyeltek a nekik szóló információkra.

A projekt célja, hogy a mókusok télre ne a házak lambériájába, padlására költözzenek be, hanem a mesterséges odvakba, elérve ezáltal a mókusok és emberek békés együttélését.

További fotók megtekinthetők a Fotógalériában.

RN

Vissza

Fotók

fel