Pályázatok
Lócs község Magyar Falu
  • 2024. június 15.
  • Jolán
FőoldalHírekMinősített Közösségi Színtér címet nyert el...

Minősített Közösségi Színtér címet nyert el Lócs

2024. január 24 szerda, 11:13
Szerző: Lócs Községi ÖnkormányzatForrás: Lócs Községi Önkormányzat
Minősített Közösségi Színtér címet nyert el Lócs

A Magyar kultúra napja alkalmából adományozott miniszteri elismerések ünnepélyes átadásán vehetett részt településünk 2024. január 22-én Pannonhalmán a Bencés Gimnázium dísztermében.

Az eseményen „Minősített közösségi színtér” címet vehetett át Horváth Ildikó, Lócs község polgármestere és Reichardt Nikolett közművelődési referens. A díjat átadta Závogyán Magdolna, kultúráért felelős államtitkár és Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár. Az ünnepélyes átadót követően a Bazilika 800 éves fennállása alkalmából emelkedett hangulatú koncertet hallgathattak meg a díjazottak, Csák János kulturális és innovációs miniszter pohárköszöntőjét követően állófogadással zárult a program.

Az országból mindössze 14 közösségi színtér nyerte el a címet, melyet idén adományoztak először ebben a kategóriában, köztük Lócs mellett a szomszédos Tormásliget és a szintén vasi Nemesbőd is a díjazottak között szerepel.

„Kistelepülésünk számára hatalmas megtiszteltetés és nagy eredmény az 5 évre elnyert minősítés, amely egy igazi csapatmunka eredménye. Hálás köszönettel tartozom a képviselő-testület rendületlen támogatásáért, közművelődési referensünk elhivatottságáért, és a RÓCI Egyesület, a művelődő közösségeink sok-sok aktivitásáért, kreativitásért, munkájáért, nélkületek ez nem sikerült volna!” – Horváth Ildikó polgármester asszony.

„Egy támogató, összetartó és aktív közösségben lehet elérni ilyen eredményt, máskülönben nem is érdemes nekivágni ennek a pályázatnak, mert nagyon összetett, részletes, alapos felkészültséget és dokumentáltságot igényel. A pályázati dokumentáció befogadását követően egy egész napos audit következett a közösségi színtérben: Budapestről a Nemzeti Művelődési Intézet Minőségfejlesztési Központjától érkezett a szakember, akit sikerült meggyőznünk arról, hogy Lócson minőségi munka és elismerésre méltó közösségi élet folyik. Köszönöm, hogy itt dolgozhatok, ilyen támogató közösségben, ahol szinte minden pályázatunk sikeres, most beérett egy újabb gyümölcs.” – Reichardt Nikolett közművelődési referens.

A cím elnyerése 500 ezer forintos pénzdíjjal jár, melyet valószínűleg az idei falunapi nagyrendezvényre költ majd el az önkormányzat.

A további díjazottak névsora olvasható a Nemztei Művelődési Intézet honlapján:

https://nmi.hu/hirek/kezdolapi/kozmuvelodesi-intezmenyek-es-onkormanyzatok-reszesultek-miniszteriumi-elismeresben-a-magyar-kultura-napjan


Vissza

Fotók

fel