Pályázatok
Lócs község Magyar Falu
  • 2024. június 15.
  • Jolán
FőoldalHírekMegfelelő ütemben haladnak a Magyar Falu Program...

Megfelelő ütemben haladnak a Magyar Falu Program beruházások

2022. szeptember 24 szombat, 22:42
Szerző: Lócs Községi ÖnkormányzatForrás: Lócs Községi Önkormányzat
Megfelelő ütemben haladnak a Magyar Falu Program beruházások

Két beruházás is folyamatban van, amelyekre a Magyar Falu Program nyújtott támogatást. Mindkét projekt megfelelő ütemben halad.

Az iskolépület felújítása és átépítése tavasszal kezdődött a tetőszerkezet felújításával, augusztus végén meghaladta az 50%-os készültséget, bekerültek a kültéri ajtók, ablakok, folyamatban van a külső homlokzat renoválása, beltéren kialakításra került az új vizesblokk, álmennyezet, festés, új padlóburkolat, kivitelező a Nyugat-Ép Húsz Kft. December 31-ig kell elkészülni a teljes felújítással. A Magyar Falu Program 2021-es kiírásában 25 millió Ft, a 2022-es kiírásban további 15 millió Ft támoagtást nyújtott a megvalósításhoz, melyhez az önkormányzat 6,5 millió Ft önerőt tesz hozzá.

A temetőfejlesztés keretében egy 35 fülkés gránit urnafal készül a Mihályfi Bt. kivitelezésében, valamint az urnafal mögé új kerítésrész épül 7 méter hosszban, és az urnafal előtt 20 m2-en térkő burkolat kialakítása a Nyugat-Ép Húsz Kft. kivitelezésében. A megvalósítás határideje: szeptember 30. A Magyar Falu Program 2021-es kiírásában kapott az önkormányzat 3,2 millió Ft támogatást, melyhez további 1,4 millió Ft önerőt tesz hozzá.

Vissza

Fotók

fel