Pályázatok
Lócs község Magyar Falu
  • 2024. július 15.
  • Henrik
FőoldalHírekLócs - mint jó példa - az ÖkoPlusz Fesztiválon

Lócs - mint jó példa - az ÖkoPlusz Fesztiválon

2024. június 14 péntek, 12:04
Szerző: Lócs Községi ÖnkormányzatForrás: Lócs Községi Önkormányzat
Lócs - mint jó példa - az ÖkoPlusz Fesztiválon

Június 14-én a Kultúra és fenntarthatóság témájú kerekasztal-beszélgetésen vett részt közművelődési referensünk, Reichardt Nikolett, aki a lócsi jó gyakorlatokról beszélt a publikumnak.

Az ÖkoPlusz Fesztivál keretében tartott beszélgetést Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület vezetője és egyben a fesztivál főszervezője moderálta. Az eszmecsere 3 meghívott vendéggel folyt, Lócs mellett Ják és Nemescsó példás tevékenységét mutatták be, hogy a település kulturális életében miként van jelen napjainkban a fenntarthatóság, milyen jövőre vonatkozó terveik vannak. Nemescsóról Szerdahelyi-Bánó Irén polgármester, Jákról Kecskés Andrea az Ady Endre Művelődési Ház vezetője vett részt az eseményen.

Reichardt Nikolett közművelődési referens beszámolt a rózsa, mint helyi érték szerepéről a településmarketingben és a településfejlesztésben, miként vontuk be a közművelődésbe a rózsát, mesélt a rózsafesztivál életre hívásáról, az összetartó közösségi életről, valamint ismertette a Tündérkert projektet, mellyel az őshonos gyümölcsfák megmentése, az értékőrzés a kiemelt célunk. Beszélt továbbá azokról az apróbb kezdeményezésekről, amellyel igyekszünk csökkentetni az ökológiai lábnyomunkat, a környezeti nevelési programról, mellyel a gyerekek szemléletét igyekszünk formálni, a gyógynövénykertről, az eldobható poharak helyett bögrék használatáról, szelektív gyűjtésről.

Örömünkre szolgál, hogy Lócs ilyen jó példaként bemutatásra érdemes, ezúton is köszönjük a meghívást!

Az eseményről beszámolt a Vas Népe, mely itt olvasható: https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2024/06/kerekasztal-beszelgetes-az-okoplusz-fesztivalon

Vissza

Fotók

fel