Pályázatok
Lócs község Magyar Falu
  • 2024. június 15.
  • Jolán
FőoldalHírekHelytörténeti kiállítás és közösségi tér...

Helytörténeti kiállítás és közösségi tér ünnepélyes megnyitója

2023. április 19 szerda, 15:56
Szerző: Lócs Községi ÖnkormányzatForrás: Lócs Községi Önkormányzat
Helytörténeti kiállítás és közösségi tér ünnepélyes megnyitója

Április 29-én 15:00 órai kezdettel tartja önkormányzatunk a Helytörténeti kiállítás és közösségi tér megnyitó ünnepségét, melyre szeretettel várunk minden lócsi lakost, Lócsról elszármazott vendéget.

Az 1909-ben épült általános iskola épületében került kialakításra a helytörténeti kiállítás, amely egyúttal egy új közösségi színtér lesz a településen. 2019-ben fogalmazódott meg a konkrét terv az egykori iskola, majd vegyesbolt és kocsma üresen álló termeinek új funkcióval történő felruházására. Ebben az évben indult útjára a Magyar Falu Program, amelyben a terveket benyújotta önkormányzatunk a közösségi terek fejlesztése alprogramban. A projekt első körben tartaléklistára került, de nem adtuk fel, és végül 2021-ben siker koronázta a kitartó munkát. A 2021-es pályázati kiírásban a külső felújítás és átalakítás munkálatait támogatta a Magyar Falu Program, majd a 2022-es pályázaton a belső felújításra is sikerült forrást elnyerni, és további önerőt biztosított az önkomrányzat.

A kivitelezési munkálatok 2022. februárjában kezdődtek, és december 14-én fejeződtek be. A korábbi gyűjtőmunkát követően januárban kezdtük meg a kiállításanyag összeállítását, melynek eredményét április 29-én láthatja először a közönség.

Lócs Községi Önkormányzat

Képviselő-testülete nevében

Horváth Ildikó

polgármester

Vissza

Fotók

fel