Lócs község Magyar Falu
  • 2022. január 25.
  • Pál
FőoldalHírekBursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat...

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat - Pályázati felhívás

2021. október 5 kedd, 16:29
Szerző: Lócs Községi ÖnkormányzatForrás: Lócs Községi Önkormányzat
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat - Pályázati felhívás

Lócs Községi Önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve a 2022. évre ismételten kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

 

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt, illetve utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, akik 2022/2023. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

 

Az „A” és „B” típusú pályázati felhívás és a mellékletek a központilag rögzített Általános Szerződési Feltételekben megfogalmazottakat tartalmazzák.

A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszerben - a 2021 – es pályázati fordulóhoz hasonlóan - az adataikat a pályázók kötelesek rögzíteni az EPER – BURSA rendszerben, az önkormányzatok a kinyomtatott pályázati űrlapok befogadását, formai ellenőrzését és elbírálását végzik el. Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

 

A pályázattal kapcsolatos határidők:                                                                                                      

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. november 5.

Hiánypótlási határidő: 2021. november 12.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2021. december 6.

A hozott döntések közzététele, a pályázók értesítése: 2021. december 8.

 

A pályázat szövege és a benyújtandó mellékletek a www.locs.hu honlapon érhetők el.

 

Lócs, 2021. október 5.

 

                                                                                                          Horváth Ildikó sk.

                                                                                                    Lócs Község polgármestere

Vissza
fel